Szórakozás

Megjelent Matolcsy György legújabb könyve – Migránsból jólétet címmel

A Magyar Nemzeti Bank elnöke újabb tankönyvet írt a magyar gazdaságról. A Migránsból jólétet címet viselő könyv bemutatóját a Farger kávéházban tartották, nem messze a jegybank épületétől. Az eseményen Matolcsy György mellett részt vett Tiffán Zsolt fideszes parlamenti képviselő és Nógrádi György egyetemi tanár, biztonságpolitikai szakértő is.

“Mindenki menjen a picsába” – húzta alá már az esemény legelején Tiffán Zsolt.

Matolcsy György ennél visszafogottabban mutatta be könyvét.

matolcsyx

“Tankönyv ez, egy krónika. Elméleti kigondolása egy lehetőséggyűjteménynek, amelyet egy katasztrófából merített a magyar nemzetállam. Pontosan, mint a Gyurcsány-kormányok által porig rombolt magyar gazdaság esetében történt. Egy idegen test porbatiporta a magyar gazdaságot, amely főnixmadárként emelkedett újra magasba, mután értő kezek gondoskodtak róla.” – szögezte le a jegybankelnök.

Matolcsy Thomas Piketty A tőke a XXI. században című ismert művéhez hasonlitotta legújabb könyvét. “Annyi különbséggel talán, hogy se nem mű, se nem népszerű, de legfőként nem francia.”

Az estét Nógrádi György Tanár Úr zárta:

“Jönnek!”

Szállt síkra a szakértő.

(Mielőtt még Matolcsy elnök úr beperelne minket, ez az egész csak vicc volt. Tessék a perköltséget inkább ingatlanokra és műkincsekre fordítani.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik