Kattintás Kapitány
A pedestrian walks past a UFO-shaped hi-tech experience center set up to celebrate upcoming Christmas at Deji Plaza in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 19 November 2015.

Though it is still one month earlier for people to celebrate Christmas, Chinese merchants and shopping mall operators are already gearing up to prepare for the most popular Western holiday. A giant UFO was set up along with a metallic alien to amuse passers-by on the square at Deji Plaza in Nanjing, capital of east China's Jiangsu province. Equipped with VR (virtual reality) systems, the UFO is used as a hi-tech experience center to offer virtual space travels to visitors as a new method of celebration for upcoming Christmas.

UFO vitte el a blokkolót a választási irodából!

Parádés, szenzációs, őrületes – csak kapkodja a fejét február óta a világsajtó azon, hogy megy a 21. században Magyarországon egy népszavazási kérdés beadása. Olykor ugyanis a kormánypárt egyik tartóoszlopához kötődő, kopasz, kigyúrt férfiemberek félemlítenek meg nyikhaj szocialistákat, akik arról szavaznának, vásárolhatnak-e parizert és tisztasági betétet vasárnap boltokban.

Nos, a Nemzeti Választási Iroda megérezte az idők szelét, és egy udvar közepére helyezte a blokkolót, aminek az a célja, hogy ennek használatával állapítsák meg, ki adta le előbb a kérdését. A kopaszkártyát már ellőtték, akik nem akarnak boltzáras népszavazást, ezúttal azonban valószínűleg más trükk kell majd, mivel kör alakú lesz a pálya, valahogy így:

Forrás: 24.hu
Forrás: 24.hu

A Kúria várhatóan szerdán dönt arról, hogy visszadobja a korábbi kérdéseket, szabadon beadhatóvá válik a boltzár kérdése, így mindenki le fog csapni. De vajon mi történhet? Sorra vettük a lehetséges forgatókönyveket:

  • A legvalószínűbb, hogy a Pataky Attilát többször elcsenő földönkívüliek magukkal viszik ezt az – általuk még nem ismert – technológiát, a blokkolót. Így mindenki hoppon marad.
  • A második verzió, hogy menetrend szerint egy Fejér megyei idős néni érkezik a helyszínre, teszem azt, Alcsútdobozról. Járókerettel betipeg az udvarba, majd kiderül, hogy szenior futóversenyző, így az MSZP-seket lesprintelve blokkol.
  • Ennél reálisabb a jamaicai sprinter Usain Bolt megjelenése, akit leigazol Kubatov Gábor a Fradiba, hogy mindenkit megelőzzön.
  • Akadhat egy bíró majd, aki felügyeli a verseny tisztaságát. De mivel a startpisztoly eldördülésekor mindenki gyorsan kirobban, a bíró visszafújja a rajtot. És ezt teszi újra meg újra, amíg haza nem megy mindenki.
  • A blokkoló felrobban.
  • A blokkoló egy hologram lesz.
  • A blokkoló megharap mindenkit, kivéve ha az illető kormányközeli néni.
  • Repülős Gizi ellopja a blokkolót, ellenben az ő be sem adott kérdését hitelesítik.
  • Dumbledore professzor varázskört von a blokkoló köré, azon pedig csak mágusok vagy boszorkányok hatolnak át. Épp lesz egy ilyen nem-mugli Fejér megyéből.
  • Na jó, ez a legvalóságosabb: ismét sok kopasz jön, a beadáskor pedig odanyomulnak, és alaposan összeverik a tülekedő szocikat. Orvosi látlelet valahogy csak nem készül, a feljelentést pedig először elutasítják a hatóságok, majd könnyű testi sértés ügyében indítanak nyomozást a többszörös borda- és orrtörések miatt. Végül a választások után vádemelési javaslattal zárul az ügy, még egy gyanúsítottat is találnak, aki bizonyíthatóan Karakószörcsökön volt április 6-án. A bírósági szakasz már másodfokon dűlőre jut, így 2019 szeptemberében – megvárva a nyári ítélkezési szünetet – a vádlottat bűnösnek találják és 10 ezer forint pénzbüntetésre ítélik. Mindegy is, addigra a szombati boltzárat is bevezették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.